PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Okul tabelası, Atatürk resmi üzerine yerleştirildi,müdür açığa alındı

eda_merve:)
09-25-2007, 03:03 PM
Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir ilköğretim okulunun tabelasının bahçe duvarındaki Atatürk resmi asılması tepkiye neden oldu.Okul müdürünün açığa alındığı bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre,Sakarya mahallesindeki Yunus Emre İlköğretim Okulunun 15 metre uzunluğundaki bahçe duvarının dışına,geçen yıl resim öğretmeni Mehmet Yücel ile öğrenciler tarafından Kurtuluş Savaşı'nın anlatıldığı figürler çizildi.

Cepheye mermi taşıyan köylü kadınlar ile askerlerin geniş yer tuttuğu resmin en sağında Büyük Önder Atatürk'ün Sakarya cephesinde çekilen bağdaş kurmuş,dürbünle cepheyi izleyen resmine yer verildi.

Okul tarafından yaptırılan okul isminin yer aldığı tabela ise Atatürk'ün başını ve Türk bayrağını kapatacak şekilde bu resmin üzerine monte edildi.

Durumun bildirilmesi üzerine Milli Eğitim Müdürü Hasan Yiğit ile okula gelen Kyamakam Cengiz Horozoğlu,yapılan yanlışlığın kabul edilmez olduğunu belirterek,tabelayı indirtti.

Horozoğlu, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını,Okul Müdürü Murat Şahin'in açığa alındığını bildirdi.
Alıntıdır...

fenriz_werve
09-25-2007, 03:07 PM
Bence az bile yapmışlar...sağol paylaştığın için canım...

09-25-2007, 03:10 PM
evet gerçekten büyük saygısızlık..rica ederim canım..

merfe_eliff
09-26-2007, 01:10 AM
paylasim icin tesekkurler saygisizlik yapmislar

09-26-2007, 09:25 PM
aslında düşündükçe çok kızıyorum gerçekten..

SeDaNuR_2
09-27-2007, 12:04 PM
paylaşım için sağol

M3LİS_5
09-27-2007, 08:04 PM
Bence az bile yapmışlar...sağol paylaştığın için canım...

katılıyorum kesinlikle.

09-29-2007, 09:46 PM
çok sağolun yorumlar için...

Seqo
09-30-2007, 11:19 AM
Büyük Saygısızlık Cidden!

Kemalci
09-30-2007, 06:08 PM
Bu müdür Akplidir sanırım.Anayasaya türbanı sıkıştırarak Atatürk ilke ve devrimlerini aşındırmayı erekleyen bu kişiler böylelikle dindar kesimden oy alma peşindeler.Bu daha başlangıç,çok bilinçli olmalıyız.

furkan_97
09-30-2007, 07:03 PM
Evet doğru söylüyorsun kemalci

09-30-2007, 08:24 PM
Evet gerçekten çok ama çok büyük bir saygısızlık..
neler oluyor ülkemize böyle..
biz bügünleri yaşamamızı Atatürk'e borçluyuz..
umarım bir daha böyle bir saygısızlık yapılmaz...

Kemalci
10-01-2007, 03:32 AM
Size şunları söyleyebilirim deneyimlerime dayanarak;Mardin izlenimlerinden bir örnek vereyim ancak bu olay münferittir tüm yöre halkına mal edilemez.Okullarda caddelerde ve sokaklarda Atatürk'e ölüm yazılıyor.Aslında bu yazılan çok anlamlı ve çalışılmış bir siyasi propagandadır şöyle ki;Atatürk zaten uçmağa vardı yani vefat etti onlar Atanın bedenine değil,ilke ve devrimlerine ölüm diyorlar.
Başbakanda dün Birleşik Devletler de diyor ki;Atatürk dönemin ürünüydü,o dönem kapandı yani yeni bir dönemin bir anlamda işaretini veriyor.Anayasa çalışmaları bu yönde hazırlandı.
Tabi şehidimize kelle,bebek katiline sayın diyen adamdan ne beklenir.Ben de şaşırdım

::ThERoCkULL::
10-01-2007, 09:04 PM
evet o adam sehitlerimize kelle dedi ama siyaset konularına hiç girmeyeleim girince çıkamayız.Ve resmen saygısızlık yapmışlar...tepkinin çok olması da doğal bence.sağol paylaşım için

Kemalci
10-02-2007, 05:58 PM
Keşke herkes senin gibi yorum gücüne sahip olsa

güney
10-26-2007, 10:43 PM
paylaşım için sağol