PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Simge Selçuk Vatan Röpörtajı

dangerece
09-09-2007, 10:30 PM
Ağlak rollerden sıkılmıştım, şimdi ezber bozuyorum
Aliye dizisinin kötü kadını Leyla ile üne kavuşan Simge Selçuk, o dönem dizi fanatiklerinin en nefret ettiği karakterdi. Kötü kadın olarak belleklere kazınan Selçuk bu durumdan çok sıkılmış... Şimdi iki komedi dizisi “Acemi Cadı” ve “Ayda” ile karşımıza çıkıyor

Tutmuş bir dizide, tutmuş bir karakterin yerine geçmek riskli değil midir?
Çok risklidir. 51 bölüm oynamış bir dizi. Ayrıca bu rolü başka biri canlandırmış ve sevilmiş karakter. Benim cesaret etme sebebim tamamen şudur; canlandırdığım karakter bir sihirle değişime uğruyor. Kişiliği aynı, ama görüntüsü değişik. Bu sebepten risk almadığımı düşünüyorum.

İzlediğiniz bir dizi miydi Acemi Cadı?
Rutin olarak izlediğim bir dizi değildi, ama tabii izlemişliğim vardı. Şimdi de kendi oynadığım bölümleri bile izleyemiyorum. Ancak dublajda işte.

Daha çok çocuklara hitap eden bir sit-com. Neden bu dizide rol almak istediniz?
İşte bu yüzden. Bu sene enerjik, komik işlerde yer almak istiyordum zaten. Artık üç saat müziklerin çalındığı ve oyuncunun suratında donup kalan dizilerden çok sıkıldım. Ağlak rollerden sıkılmıştım, değişik şeyler istiyordum. Tam üstüne geldi.

Kötü kadınlıktan çocukların sevdiği kadına dönüşüyorsunuz yani...
Bu tabii daha çok çocukların sevdiği bir dizi ama eğlenmek isteyen, hayal gücü geniş yetişkinlerin de keyif alarak izlediğini biliyorum. Maalesef izleyici seyrettiği şeylerin çok etkisinde kalıyor. Kötü kadın olarak kabul edilmiş bir oyuncu olduğunuzda tüm yapımcılardan size bu tip teklifler gelmeye başlıyor. O yüzden bana gelen bu teklif büyük bir şans ve ezber bozmadır.

Aliye’den bugüne kadar gelen aynı tip tekliflerden bunaldınız galiba?
Evet. Ben Aliye’den sonra bir sene hiç çalışmadım özellikle. Ankaralı’yım. Ve Ankara’daki evime gidip orada kaldım. Hiçbir iş de yapmadım. O arada gelen teklifler de hep aynıydı. Ben artık aynı tip dizilerde rol almaktan gerçekten çok sıkıldım. Çünkü bir süre sonra insan kendini de tekrar etmeye başlıyor. Sanki yıllardır aynı replikleri söylüyormuşum gibi. Şimdi keyfim yerinde, sette de eğleniyorum, senaryoyu okurken de neşeleniyorum.

Dizide cadılar var ve sizde onlardan birisiniz. Sihir yapılıyor... Bu konularda sizin hayal gücünüz nasıl?Çocukken hayal gücüm çok yüksekti. Mucizeler, sihirlere inanırdım ama şimdi yaşım ilerledikçe inancımı kaybettim. İnsan büyüdükçe masallara inancını kaybediyor. Gerçekleri yaşadıkça, kalpler kırıldıkça, hayat acıttıkça masallar gerçekliğini kaybediyor tabii.

İster miydiniz sihir yapabiliyor olmak?İsterdim tabii.

Nerelerde kullanırdınız?
Herkese gizli şakalar yapardım. Özel hayatımda kesinlikle kullanırdım. Merak ettiğim şeyleri izlerdim. Dizide görmek istediğim her şeyi bir ekrana yansıtabiliyorum mesela.
Kötü bir diziye girmem beni üzecekti

Sizin kötü kadın olduğunuza inanan izleyici şimdi de cadı olduğunuza inanmayacak mı?Aslında öyle olması gerekiyor bu mantıkla, ama bizim izleyicimiz dramalardan çok etkileniyor genelde. Ben bu karakterle bir özdeşleştirme yapabileceklerini sanmıyorum. Gerçeğe uygun olmadığı için inanmazlar herhalde.

Acemi Cadı’nın çekimleri devam ederken bir komedi dizisinde daha rol alıyorsunuz değil mi?
Evet. O yüzden bu sene maalesef tiyatro yapamıyorum. Atv’de yayınlanacak Ayda diye bir komedi dizisinde rol alıyorum. Haftanın yarısında onun çekimlerindeyim, diğer yarısında ise Acemi Cadı’nın. Kendimi tamamen komediye verdim. Artık gülmek ve güldürmek istiyorum. Ağlamak ve ağlatmak istemiyorum. Sanırım izleyici de artık sıkıldı onlardan. Dizi ve yarışmalar çok izleniyor, ama hep bir konuya saplanıyor. Son zamanlarda polisiyeye, geçmişte de ağa dizilerine olduğu gibi.

Geçinmek için bu rüzgarlara uymanız gerekiyor tabii...
Aynen öyle ama ben gerçekten çok seçici olmaya çalışıyorum. Dediğim gibi bir sene evde oturdum, resim yaptım. Çünkü hemen bir dizide başlamam veya kötü bir diziye girmem beni üzecekti. Aliye bittiğinde bundan sonrası çok zor olacak diye düşünüyordum. Çünkü çok tutmuş, insanların onla yatıp kalktığı bir diziydi.

Sizce oyuncu dediğin tiyatro sahnesinde mi belli olur?
E önemlidir çok. Sadece televizyonda var olabilecek, sahneye koyduğunuzda ördek gibi kalacak tipler çok. Onları zaten hemen anlıyorsunuz. Ya sesle kamufle edilmiş oluyorlar, ya da çekimlerde güzel kareler yakalanmış. Ama televizyonda çok önemlidir, oyuncuya çok şey öğretir. Ben oyuncuyum, eğer o anda televizyona iş yapıyorsam en önemlisi odur, eğer tiyatro yapıyorsam da en önemlisi o olur. Asla televizyonu küçümseyen ama dizi çeken oyunculardan olmadım hayatımda. Onlar da saygı duymayacaksa yapmasın.

Vatan gazetesinin sitesinden aldım...Röpörtaj tarihi:11.08.2007
Bu da röpörtajdan resim:http://img337.imageshack.us/img337/5438/114391011yq9.jpg (http://imageshack.us)

güney
09-09-2007, 10:50 PM
bilgi için sağol....

merve_nihal
09-09-2007, 11:51 PM
Teşekkürler paylaştığın için...

dangerece
09-10-2007, 12:04 PM
Rica ederim

cerenmmm
09-10-2007, 12:18 PM
saol paylaşım için

M3LİS_5
09-10-2007, 05:25 PM
paylaşımın için teşekkürler.

ümran
09-10-2007, 05:55 PM
paylaşımın için sağol çok teşekkürler

ezgi_merve
09-11-2007, 01:04 PM
sağol paylaşımın için...

::ThERoCkULL::
09-11-2007, 01:50 PM
paylaşım için sağol.......

dangerece
09-11-2007, 07:33 PM
Önemli değil

fenriz_werve
09-11-2007, 07:54 PM
Çok teşekkürler dangerece paylaştığın için...

dangerece
09-11-2007, 09:56 PM
Rica ederim

merve-merve-ayşegül
09-13-2007, 06:56 PM
paylaşımın için sağol

dangerece
09-13-2007, 07:51 PM
Önemli değil

acemineslii
09-15-2007, 07:09 PM
çok sağol teşekürler