PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Susuzluk Türkiye'yi Vuracak

Yönetici
07-10-2007, 04:07 PM
Türkiye’de önümüzdeki yıllardan itibaren su sıkıntısı yaşanacağına dikkat çeken uzmanlar, gittikçe tükenen su kaynaklarını korumanın yollarını arıyor.Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu tarafından düzenlenen ‘İklim Değişikliği ve Suya Etkileri’ başlıklı panelde bir araya gelen uzmanlar Türkiye’de gerekli önlemler alınmadığı için doğal yollarla gelen suyun büyük bölümünün denizlere karışarak yok olduğunu belirtti. Panelde konuşan Su Vakfı Başkanı Zekai Şen bunu önlemek için daha fazla baraj inşa ediyerek suyun biriktirilebileceğini söyledi. Şen, bir diğer önlem olarak da suyun daha bol olduğu, Karadeniz, Marmara ve Toros bölgelerinden, su sıkıntısının yaşandığı Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerine su transferi yapılabileceğini belirtti.

2100 yılına kadar gerçekleşebilecek senaryoların üzerinde çalıştıklarını belirten uzmanlar, yaklaşık 6 ay içerisinde Türkiye’nin tarım ve yağış haritasını çıkartacaklarını söyledi.

Kaynak: NTVMSNBC

Kaynak: http://www.kuresel-isinma.org/kuresel-isinma/susuzluk-turkiyeyi-vuracak.html

furkan_97
07-10-2007, 04:29 PM
Sadece Eylüll Ayına Kadar Suyumuz Var.

SUYUMUZU TASARRUFLU KULLANALIM...DİŞ FIRÇALARKEN SUYU AÇIK BIRAKMAYALIM.DAHA KISA BANYO YAPALIM LÜTFEN!YETİŞKİNLER BU KURALA UYUN YOKSA SONUMUZ ÇOK KÖTÜ OLACAK

merve_merve
07-10-2007, 06:18 PM
herkez naparsa yapsın sadece geciktiricek illaki bunlar olucak sususluk zaten belli naparsak yapalım genede susus kalıcaz diş fırçalarken suyu kapattın diyelim bi dahaki seferede aynısını yaptın genede su tükendi ve su BİTTİ! önceden bol keseden aldık sonrada böyle olduk işte

fenriz_werve
07-10-2007, 08:28 PM
Evet şimdiden su tasarrufuna geçmemiz lazım...yoksa halimiz harap...

merve_fulya
07-10-2007, 09:32 PM
ya arkadaşlar suyu lütfen tasarruflu kullanalım!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eda_merve:)
07-10-2007, 11:19 PM
evet arkadaşlar ne olur dikkat edlim bu zamana kadar nasıl böyle yaşadık sadece 5 aylık suyumuz kaldığını ileride gerçekten çok su sorunu yaşayacağımızı bile bile yapmayalım bunu umarım bu yazdıklarımız birşeyleri durdurmaya yardımcı olur bunu yürekten diliyorum

furkan_97
07-11-2007, 12:23 AM
5 AYLIK BİLE DEĞİL EYLÜL AYINA KDR KALMIŞ.LÜTFEN!!! SUYU TASSARRUFLU KULLANALIM.YETİŞKİNLERİMİZE SÖYLEYELİM.HATTA BEN BİR SİTE VERCEM HERKES BUNU ANNE BABASINA GÖSTERCEK.

www.suyubosaharcama.org buraya girin.

dangerece
07-11-2007, 01:59 AM
reklamda izledim.Yılda bir ev 140 bin ton suyu kurtarabiliyormuş

furkan_97
07-11-2007, 02:41 PM
EVT DOĞRU O REKLAMI TEMA HAZIRLADI

kübra__merve
07-11-2007, 07:26 PM
bunlerı herkez bilmesine rağmen hala bilinçsizce davranıyorlar:(:(:

merve_merve
07-11-2007, 09:09 PM
arkadaşlar bu sabah resmen çamur aktı

furkan_97
07-11-2007, 10:20 PM
EVT DOĞRU DİOSUN KÜBRA_MERVE BİLİNÇSİZCE DAVRANIYORLAR

eda_merve:)
07-11-2007, 11:20 PM
bu bilinçsizlik sonumuz olmadan birşeyleri engelliyebilirsek ne güzel olcak herkes daha dikkatli olmalı ben özellikle şu ev kadınlarına çok kızıyorum belediye halı yıkamayın diyor onlarsa hiç umursamıyorlar bile pes yani bu kadarıda insan bu kadar mı hayatını umursamaz halının yıkanması yaşamasından daha önemli anlaşılan bilinçsizlik neler doğuruyor işte :(

kübra__merve
07-13-2007, 04:26 PM
bu bilinçsizlik sonumuz olmadan birşeyleri engelliyebilirsek ne güzel olcak herkes daha dikkatli olmalı ben özellikle şu ev kadınlarına çok kızıyorum belediye halı yıkamayın diyor onlarsa hiç umursamıyorlar bile pes yani bu kadarıda insan bu kadar mı hayatını umursamaz halının yıkanması yaşamasından daha önemli anlaşılan bilinçsizlik neler doğuruyor işte :(
haklısın canım katılıyorum

dragon
07-14-2007, 12:29 AM
artık barajların dibi kaldı merve_mervenin dediği gibi resmen çamur akıyor

kübra__merve
07-23-2007, 11:40 AM
artık barajların dibi kaldı merve_mervenin dediği gibi resmen çamur akıyor
çoğu baraj kurumaya bile başladı...

merve_nazlı_
07-23-2007, 01:50 PM
ya lütfen arkadaşlar bu konuda bilnçli olalım