PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Küresel Isınmaya Hayır

Yönetici
07-10-2007, 02:33 PM
Bir süre önce Küresel ısınma hakkında çalışma isteği gelmişti ve şuan forumumuzda bu bölümü aktif ettim.

Buradan (http://www.mervebolugurfanclub.com/forum/index.php/board,38.0.html) ilgili bölüme ulaşabilir.Küresel ısınma hakkında her konuyu paylaşabilirsiniz.

berxay
07-10-2007, 02:40 PM
evet bencede çok güzel bi konuyan değindiniz O0
özellikle, izlediğim yarından sonra filmi beni çok etkiledi ondan sonra küresel ısınmaya hayır dedim :muzik:

ecem_merve
07-10-2007, 03:24 PM
EWET BENDE YARINDAN SONRA FİLMİNİ İZLEDİM ABLAM BANA DEDİKİ BU FİLMİ İZLİYORUZ YAAA YILLAR AYLAR GEÇÇEK BİZDE BU MEVSİMİN TERSİNİ YANİ SICAKLIĞĞINI YAŞIYCAZ DEDİ BEN İNANMAMIŞTIM GERÇEKTEN ÖLEYMİŞ :-X :-[

asi_cadi
07-10-2007, 03:25 PM
ya bnce engellemek için bil yol bulunmalı kğresel ısınmaya :-\ :-\ :-\ ama ne??

sessizlove
07-10-2007, 03:37 PM
Bencede bu küresel ısınmaya bir dur demeliyiz.Herkez bilinçsizce davranıyo suları doğru kullansalar, elektriği düzenli harcasalar çok güzel olur... :)

NURSEL
07-10-2007, 04:19 PM
bencede küresel ısınma bizi ölüme teslim ediyor :cool: :hasta:

azra749
07-10-2007, 04:27 PM
ya bnce engellemek için bil yol bulunmalı kğresel ısınmaya :-\ :-\ :-\ ama ne??

SANA KATILIYORUM ASİ CADİİ :-\ :-\ :-\

didem93
07-10-2007, 04:35 PM
biliyo musunuz bilmiyorum ama bundan sonra küresel ısınma durdurulamazmış sadece dünyanın ömrü biraz daha uzatılabilirmiş o yüzden herşey için çok geç siz durdurmaya çalışsanızda bişi olmazz :aglayan:

imge_mervebolugur
07-10-2007, 04:39 PM
Bence de çok güzel bir konu.Cahil ve bilinsiz insanlar yüzünden suçsuz hayvanların yaşama hakkı yok olmamalı diye düşünüyorum.Mesela aşağıdaki resim insana bu konuda çok güzel bir ders veriyor.Hem bence hiçbir şey imkansız değildir.Yeter ki bir amacımız olsun.Bence küresel ısınmaya son verebiliriz.Okadar çalışmalar yapılıyor.Hepsi boşuna olamaz.Öyle değil mi?

merve_nihal
07-10-2007, 04:42 PM
Arkadaşlar benim bildiğime göre küresel ısınma şöyle oluşuyormuş; şimdi bu parfümlerde, sigara dumanlarından, filtresiz fabrikaların bacalarından çıkan pis gazlardan dolayı ozon tabakasındaki 3 katmandan 3. sü incelmiş durumda. Buna da ozon tabakasının delinmesi diyorlar. Şimdi ozon tabakası inceldiği için güneş ışınları dünyaya direk olarak geliyor. Bu nedenle sıcaklık artıyor. Hem de etkilerinden bazıları da dünyada bulunan sular gereğinden 3 kat daha hızlı buharlaşıyor. Gereksiz bulutlar oluşup olmaması gereken yerlere yağmur bırakıyorlar. Bu nedenle de sel oluşuyor. Okulda işledik.

merveboluğura
07-10-2007, 04:52 PM
:(maalesef küresel ısınma bizim sonumuzu getitebilir ve biz insanlar bütün bunların sebebi ve isteğim suları dikkatli kunllanmak boşa akıtmamak :dur:

akasya_cicekleri
07-10-2007, 06:11 PM
arkadaşlar hepinzin yazılarını okudum çokgüzel yazmışsınız bu konua herkesin bilinçli olduğunu görmek beni mutlu etti bencede eğer elimizden bir şey gerçekten geliyorsa bunu hep birlikte başarabiliriz KÜRESEL ISINMAYA HAYIRRRRRRR!!!!! :box:

BlueMary
07-10-2007, 06:26 PM
o zaman yapabileceğimiz şeyleri yapalım ve suyu tasarruflu kullanalım yoksa yakında banyo yapamayacaz kimyasallarla temizlenmek zorunda kalacaz :(

isocan
07-10-2007, 06:27 PM
oooo kutup ayılarıçoktatlı imge_merve bol uğur

merve_fulya
07-10-2007, 08:23 PM
arkadaşlar gerçekten hepinizde çok ama çok doğru konuşmussunuz böyle konuşmanız beni çok mutlu ettii...arkadaşlar ben artık elektriği hiç boşuna hboşuna yakmıyor ve suları boş boşuna kulanmıyorum..bütün arkadaşlar lütfen küresel ısınma için elimizden ne geliyorsa yaplım..örneğin banyada boş boşuna çok su harcammak ve az durmaya çalışmak banyada, işimiz bittiğinde lambaları kapamak birde halı yıkayarak ne kadar su harcıyolar bunada bi dur dememiz lazım araba yıkarken kovayla yıkımak boş boşuna suyu açmamak!!!!arkadaşlar lütfen bunlara uyalım yoksa dünyamız yok olucak haberlerde gördüm bikaç ilin 1 aylık suyu kalmış lütfen bunu herkez ama herkez dikakate alsın

merve_eylül
07-10-2007, 08:55 PM
ölümü biz kendimiz yaklaştırıyoruz yani bu küresel ısınmadan dolayı ilerde bir sürü insan ölecek elektriği düzgün kullansak suları boşa harcamasak belki küresel ısınmayı yavaşlatırız ama kimse bunları önemsemiyor dünyamızın halini ilerde görecekler o zamn keşke şunları yapmasaydık diyecekler ama iş işten geçmiş olacak
LÜTFEN UYARILARI DİKKATE ALIN...

acemi damla
07-11-2007, 09:01 AM
gerçekten çok önemli bir konu büyükler kendilreini düşünmüyor çünkü onlar bu dünyada geçireceği çok az yıllar war ama bizim daha çok war ve bizden küçük bir sürü bebeğin ve çocukların......... :Utangac: suları boşuna kullanıyorlar her dakika ışıkları açıyorlar ve tv bilgisayar gibi şeyleri hiç kapatmıyorlar bence herkez ailesiyle bi toplantı gibi bunu konuşmalıdır küçükler bunun bilincide ama büyüklere anlatalım hep beraber .........merve ablam çok önemli bi konuya değinmişsin saoll :-* :alkis: :cicek:

nur hilal
07-11-2007, 09:20 AM
bence de çok vahim bir konu ne yapsak ne etsekte artık geri dönüşü olmayan bir yola girdik ewt belkide bunu biraz durdurabiliriz(suları keserek...)ama yinede korktuğumuz başıımıza gelicek gibi görünüyo.[color=red][color=red]arkadaşlar sizce neler yapabiliriz ki bilinçsiz insanlara bunu anlatabilmek için??? :-[

nur hilal
07-11-2007, 09:32 AM
arkadaşlar istanbul'da sadece 3 aylık su kalmış diyolar(gerçi bu tüm dünya için geçerli)barajlar sularını sıcaklıktan çekmeye başlamış bile.bir seçimdir var sırf ondan suları kesmiyolar.gerçi öncedende dediğim gibi artık ne çare!arkadaşlar duydunuz mu Ankara'da ve bölgelerde halı yıkayan veya suyu boşa kullanan görüldü mü hemen o kişiyi şikayet edene ÇEYREK alyın veriyolarmış ve yıkayan kişiyede para cezası.aslında hem komik hem de yararlı gibime geldi siz ne dersiniz?cevap bekliyorum hadi byeeeeeeee :( :bilmem:

cemile
07-11-2007, 10:47 AM
ya ben zaaten belcikada oturuyorum

merve_nihal
07-11-2007, 12:18 PM
ya ben zaaten belcikada oturuyorum

Merak etme Belçika'nın da sonu gelecek. Zaten yavaş yavaş yok oluyor. 2 ülke haritadan silinmiş. Sular altında kalarak hem de...

senol1984
07-11-2007, 12:31 PM
küresel ısınma için öncelikle kyoto protokolünü abd,çin ve türkiyenin imzalası gerekiyor ama sanırım al gore yeni bir sözleşme hazırlayacak ve tüm dünya ülkelerinin onayına sunacak küresel ısınmayı önlemek için bakalım kimler kabul edecek...sanırım al gore un uygunsuz gerçek adındaki bilimsel filmini izleyeneniz vardır uygunsuz gerçek:küresel uyarı diye bir bilimsel film küresel ısınmaya yol açanları ve nasıl sona erdirileceğini ve dünya ile aklımızın alamadığı gerçekleri anlatıyor...

merve_zeynep97
07-11-2007, 01:23 PM
bencede küresel ısınma bizi ölüme teslim ediyor

love.loaf
07-11-2007, 02:04 PM
arkadaşlar ben çok üzülüyorum.çünkü dünya ısındıkça yaşlılar ve hastalar ölüyor buna bir çare bulalım.lütfen :angel:

almiş
07-11-2007, 02:28 PM
küresel ısınma nedir?

Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin tümü için kullanılan terimdir.

KÜRESEL ISINMANIN SEBEPLERİ

Küresel ısınmanın temel nedeni, özellikle sanayileşen ülkelerce yoğun olarak atmosfere salınan -karbondioksit (CO2) başta olmak üzere- sera gazlarıdır. Bu gazların yoğunluğunun artmasının sonucu olarak güneş ışınları atmosferde daha çok tutulur ve yeryüzü sıcaklığı artar.

KÜRESEL ISINMANIN SONUÇLARI

Sıcak hava dalgaları, seller, kasırgalar, yangınlar, kuraklık ve bunların sebep olacağı hastalıklar yüzünden milyonlarca insan ölecek.

Dünyadaki pek çok canlı türü yok olacak.

Bitki örtüsü azalacak. Dünyanın büyük bölümü çöl olacak.

Küresel ısınmanın getireceği sıcak hava dalgaları, seller, kasırgalar, yangınlar ve kuraklık özellikle yoksulları çaresiz bırakacak.

Deniz seviyesi yükselecek, birçok ülkenin deniz seviyesindeki bölümleri sular altında kalacak.

Fırtınalar, Pasifik bölgelerinde görülen doğa olayları, Muson yağmurları sayısı giderek artacak.

NELER YAPILABİLİR?

Ülkeler bazında geniş önlemlerin alınması, en geniş kapsamlı önlem. Doğru enerji kaynaklarının kullanılması, fosil yakıttan uzak durulması bu önlemlerden birkaçı… Kyoto Anlaşması, bu yöndeki en ciddi girişimdir. Ülkelerin karbon salınımlarına kısıtlama getirmiştir. Anlaşmayı imzalamayan ülkeler arasında Amerika ve Türkiye de bulunmaktadır.

Bununla birlikte, dünya üzerinde üretilmiş enerjiyi kullanan herkes, basit bireysel önlemler alarak küresel ısınmaya kattığı yükü azaltabilir.

GLOBAL WARNER NE YAPACAK?

Global Warner ekibi, tüm dünyada küresel ısınmaya karşı bilinçlendirme çalışmaları yürütecek. Çevre duyarlılığını, bir insanlık geleneği haline getirmek için dünya çapında ulaşabildiği herkesi uyaracak. Yapacağı dünya turuyla, hükümetlerin de dikkatini küresel ısınmaya karşı alınacak önlemlere çekmeye çalışacak. Oluşum, kendisine Global Warner diyen ve çevresindekini de uyarmayı görev edinecek bireylerle büyüyecek…

Daha temiz bir dünya için söz veren
2054
kişiye siz de katılın!

Daha temiz bir dünya için söz verenler
Menü
Global Warner
Blogroll
Onlar da Uyarıyor
Rota
İnternet'te Global Warner
Destekleyen Siteler
English
Küresel Isınma Haberleri
İletişim
neredeyiz?

arama

arşiv
Mayıs 2007
Nisan 2007
Mart 2007
Şubat 2007
son yorumlar
güler
Ali E.ÖZTÜRKMEN
beyza
Mine
onur
murat
eX0dus
Necdet Ekici
DUYGU
NATURE S LAW
Global Warner - Küresel Isınmaya Karşı | underteam.com
özge SEYREK
Papatya
maide
berat
meta
Register
Login
Entries RSS
Comments RSS
WordPress.com

sponsorlarımız
küresel uyarıcılar
hepsi »

hakankull
07-11-2007, 05:44 PM
gercektende cok ii bi konuya deindiniz 3 aydanda az bi suyumuz var cunku gunes beklenmedik bi sekilde suyu buharlastiriyor buharlasan suda yagmur olarak geri donmuo halimiz harap....

prences
07-11-2007, 07:07 PM
tamam yeni resimler gelmiştir inşallah ::) ;D

shekersey
07-11-2007, 07:56 PM
ya buna bi dur demeliyyiz biz suyumuzu elektriğimizi küresel ısınmaya karşı ne kadar tutumlu kullansakda sıcaklardan bu sular buharlaşıyo yada başka bilinçsiz insanlar suyu boşuna harcıyolar bunu sadece bu sitede konuşmayalım başka sitelere inter sitelerinede yayalım ki herkes daha biliçli olsun :D

merve_arzu
07-12-2007, 10:54 AM
bence herkes daha bilinçli olursa küresel ısınma önlenebilr suyu daha düzenli elektriği de dikatli kulanılırsak bencede önlenebilir ::)

kübra__merve
07-12-2007, 03:47 PM
teşekkürler sayın yönerici bu konuyu yaptığınız bizi dikkate aldığınız için:):)

mavilim_15
07-13-2007, 07:00 AM
ya biz konuştuk dünyanın nüfusunun hızlı bir biçimde artmasıda bir nedenmiş karbondioksit miktarı artıyormuş artıkçada havalarr ısınıyormuş felan denizdeki sularda buharlaşıyormuş karbondioksit miktarını azaltmak içinde ağaç dikmek gerekiyor karbondioksiti oksijene çeviren tek şeyde fotosentez o yüzdende ağaç dikmek geçici bir çözüm olabilir

selin35
07-13-2007, 10:06 PM
:aglayan: yakında yok olacağız

dangerece
07-13-2007, 11:37 PM
Arkadaşlar İstanbul'un 113 günlük suyu kalmış :-\

men_in_black
07-15-2007, 11:25 PM
ya aslında herkes bişiler yapabilir suyu elektriği dikkatli kullansak bunlar olmasdı neyse bundan sora dikkat edelm ki bizden soraki kuşaklara güsel bi hayat yaşama imkanı sunalım di mi? (annem gibi söledm yw :p)

nadide
07-16-2007, 12:38 AM
ewt bencede neden dıkkat etmıoruzki

mervenur
07-16-2007, 10:36 AM
EVET ARKADAŞLAR HEPİNİZ ÇOK AMA ÇOK HAKLISINIZ DUYARL BİR İNSAN OLMAK İÇİN :( :
:-\ KÜRESEL ISINMAYA HAYIRR :-\
FAKAT BUNA DİKKAT ETMEYENLERİ DE UYARMALIYIZ BYYY :-X

The1nferno
07-20-2007, 01:21 PM
Arkadaşlar ne yaparsak yapalım Gene bazı Bilinçsiz Cahil insanlar yapmaya devam edicekler ve ozon tabakası tam olarak delindiğinde Buzullar eriyecek Dünya Çölleşmeye baslıyacak su miktarı zaten az resmen sıcak su içicez

fenriz_werve
07-21-2007, 09:10 AM
Böyle bir bölüm açmakla çok iyi yaptın çok sağol...

merve_851_gizemnur
07-21-2007, 10:30 AM
Küresel ısınma

1856-2004 arası küresel ortalama yüzey sıcaklığıKüresel ısınma, dünya atmosferi ve okyanuslarının ortalama sıcaklıklarında belirlenen artış için kullanılan bir terimdir. Bu olay son 50 yıldır iyice saptanabilir duruma gelmiş ve önem kazanmıştır.

Dünya'nın atmosfere yakın yüzeyinin ortalama sıcaklığı 20. yüzyılda 0.6 (± 0.2)°C artmıştır. İklim değişimi üzerindeki yaygın bilimsel görüş, "son 50 yılda sıcaklık artışının insan hayatı üzerinde farkedilebilir etkiler oluşturduğu" yönündedir

Küresel ısınmaya, atmosferde artan sera gazlarının neden olduğu düşünülmektedir. Karbondioksit, su buharı, metan gibi bazı gazların, güneşten gelen radyasyonun bir yandan dış uzaya yansımasını önleyerek ve diğer yandan da bu radyasyondaki ısıyı soğurarak yerkürenin fazlaca ısınmasına yol açtığı ileri sürülmektedir.

Su buharı, diğer sera gazlarından farklı olarak güneşten gelen radyasyonun şiddetine ve gezegenin ortalama ısısına göre sabit olan bağlı bir değişkendir. Dolayısıyla küresel ısınma konusunda pasif etkiye sahiptir. Ancak diğer sera gazları, yer yer bağımsız değişken olarak küresel ısınma üzerinde aktif bir etki yaratabilirler. Örneğin karbondioksit, yoğun volkanik etkinlik sonucu ya da insanlar tarafından fosil yakıtların yakılmasıyla yoğun olarak atmosfere salınabilir. Bu durum, gezegenin ortalama ısısından bağımsız olarak ortaya çıkabilen ve ortalama ısının artması sonucunu doğuran bir etken olarak işlev görür.

Bugün için bilim çevrelerinde küresel ısınmadan başat rolün atmosferde karbondioksit oranının artmasına bağlanmaktadır. Her ne kadar atmosferdeki karbondioksit,

yeşil bitkilerin fotosentez olayında,
karbondioksitin litosfer yüzeyinde suda çözünmesiyle,
atmosferden çekilmekte ise de, bu mekanizmaların kapasitesinin üzerinde karbondioksit salınımı, gezegen üzerinde sera etkisi yaratmaktadır.

Su buharı dışındaki sera gazları dolayısıyla gezegen yüzeyindeki ortalama ısının artması, buharlaşmanın artmasına yol açacaktır. Bu ise atmosferde daha fazla su buharı, yani bulut oluşmasına yol açar. Bulutlar, güneşten gelen radyasyonun bir bölümünü dış uzaya yansıtırken bir bölümünü soğurarak ısınırlar, bir bölümünü de yeryüzüne geçirirler. Litosfer ve hidrosfere ulaşan bu radyasyonun da bir bölümü soğurularak ısınmaya yol açarken bir bölümü dış uzaya yansır. Dış uzaya yansıyan radyasyon yeniden bulut kütlesi ile karşılaştığında, aynı olaylar yaşanır, yansıtılır, soğurulur, dış uzaya kaçar.

Bu mekanizma, su buharı dışındaki sera gazlarının atmosferde artması sonucu bulutların sera etkisini artırmakta, küresel ısınmaya yeni bir katkıya yol açmaktadır.

merve_851_gizemnur
07-21-2007, 10:33 AM
Bence küresel ısınma için fazla elektrik su kullanmamız lazım.Birde bulunduğunuz şehirde ona göre değişiklikler yapılması lazım.Çünkü bunlar lazı olan şeyler yamassak kendimi ettik kendimiz bulduk görevine düşeriz.Bu olayın sonuda çok hızlı bir şekilde yaklaşıyor :aglayan: :(

acemi damla
07-21-2007, 10:55 AM
bazıları ben belçikada oturuyorum banane diyor ama KÜRESEL ISINMA TÜRKİYEDE DEĞİL DÜNYADA OLAN BİŞİ tatlım hava atamazsaın saçma şeylerle

merve_ruken
07-21-2007, 01:29 PM
evet katılıyorum merve_eylül

barış_1998
07-22-2007, 11:32 AM
ya tüm insanlar küresel ısınmaya dikkat etmiyor :offff:

nihal
07-27-2007, 02:31 PM
Bence küresel ısınma doğaya olduğu kadar insanlara da zararlı.
Bunun bir örneğide Macaristan`da bir hafta içerisinde aşırı sıcaktan ölen 500 kişi. :aglayan: :hasta:

gülüşün yeter
07-27-2007, 04:12 PM
en azından suyumuzu gereksiz tüketmeyelim bu konuda hassas davranalım.

mervelif
08-02-2007, 06:42 PM
evet ilk önce tüketiciler bilinçli olmalı ama temizlik yapmak için , ne kadar su harcanıyor ilk başta bizim uyarmamız lazım çünkü gerekli kişiler görevini yapmıyor

sevda
08-03-2007, 11:30 AM
küresel ısınmadan kurtulmak istiyorsak üstümüze düşen görevleri yapmalıyız küresel ısınmaya sonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn:)

BEN_su
08-04-2007, 12:32 PM
Bence Küresel Isınma İnsan Hayatını Tehtid Eden En Büyük Sorunlardan Birisi...

Mekansız_46
08-04-2007, 01:25 PM
KÜRESEL ISINMAYA SON KÜRESEL FİTNEYE SON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :muzik:

merve_nihal
08-05-2007, 09:18 AM
Ya arkadaşlar herkes çok daha dikkat ediyormuş biliyormusunuz? Geçen gün bizim buraya , yani Ankara'ya yağmur yağdı ... Hemde çok. Nasıl sevindim yaaa...

fenriz_werve
08-05-2007, 09:40 AM
Küresel ısınmaya dikkat edelim diyorsunuz güzel diyorsunuz da küresel ısınma bölümünü neden çok az kişi inceliyor...!!!

hazal ışın
08-22-2007, 10:50 AM
Küresel ısınmaya dikkat edelim diyorsunuz güzel diyorsunuz da küresel ısınma bölümünü neden çok az kişi inceliyor...!!!
kesinlikle haklısın fenzir_werve

XxossiexX
12-06-2007, 11:58 PM
ya küresel ısınmaya hayırda napalım sobalarımı yakmayalım kılimaları veya ne güzel işte sıcak sıcak yaşıyoz donalımmı ya

MerWsH_kÜp
03-30-2008, 04:59 PM
Ne diOn YafS Sen OssİemİSn NesN:/