Orijinalini görmek için tıklayınız : 2070'te dünya buzulsuz kalacak
dragon
06-18-2007, 01:09 AM
Kuzey Kutbu'nun uydudan çekilen fotoğraflarını inceleyen bilimadamları, buzullardaki erimenin hızlandığını ve yakın bir zamanda buzulların tamamının eriyeceğini açıkladı. NASA'nın uydu aracılığıyla çektiği son fotoğraflarda, Kuzey'deki buzullaryn 1979'dan bu yana yüzde 9'unun eridiği tespit edildi. Bin 800 sayfalık raporda küresel iklim değişikliği ile seller yağanacağı da bildirildi. Bilimadamları, küresel ısınmanyn neden olduğu buzul erimeleri ile okyanuslardaki su miktarının artacağını, bunun sonucunda da deniz seviyesine yakın bölgelerin sular altında kalacağını belirtti. Isınmanın 2070'te dünyayı buzulsuz bırakacağı açıklandı.
Kaynak: Hürriyetim
merve_fulya
06-21-2007, 02:04 PM
ya evet ben buna çok üzülüyorum, yani biraz daha bilinçli olalım böyle giderse sussuz kalıcaz .bilgiler için sağol
merfe_eliff
06-30-2007, 05:50 PM
evet ya burasinda (yani Hollandaninda) yakinda su altinda kalicagini soyluyorlardi. Aslinda tahminlere gore bu yil olabillir diyorlardi ama henuz birsey yok bizde bekliyoruz :) Ama tabii ALLAH`tan baska kimse bilemez :)
ezgi_merve
06-30-2007, 06:43 PM
evet ya burasinda (yani Hollandaninda) yakinda su altinda kalicagini soyluyorlardi. Aslinda tahminlere gore bu yil olabillir diyorlardi ama henuz birsey yok bizde bekliyoruz :) Ama tabii ALLAH`tan baska kimse bilemez :)
ya evet ben buna çok üzülüyorum, yani biraz daha bilinçli olalım böyle giderse sussuz kalıcaz .bilgiler için sağol
İKİNİZEDE KATILIYORUM...
merve-merve-ayşegül
06-30-2007, 07:02 PM
bilgiler için sağol dragon
..........._yeliz
06-30-2007, 07:02 PM
2070'e kadar biz yaşar mıyız acaba?
GÜLÇİN
07-01-2007, 12:41 PM
yani normal şartlara göre yaşaya biliriz mesela ben 75 yaşında olurum aMA ALLAH bilir sonuçta bu arada bütün üyeler lütfen aileleriniz eğer tehlikenin farkında olmalarına rağmen su israfı yapıyorlarsa veya tanıdıklarınız lütfen uyarın!!!onların ve bizim boşa harcadığımız sular dünyadaki herkesi etkiliyor.
..........._yeliz
07-01-2007, 07:07 PM
yani normal şartlara göre yaşaya biliriz mesela ben 75 yaşında olurum aMA ALLAH bilir sonuçta bu arada bütün üyeler lütfen aileleriniz eğer tehlikenin farkında olmalarına rağmen su israfı yapıyorlarsa veya tanıdıklarınız lütfen uyarın!!!onların ve bizim boşa harcadığımız sular dünyadaki herkesi etkiliyor.
Katılıyorum.Ve bu konuda üzerime düşen görevleride yapıyorum.
kübra__merve
07-03-2007, 12:21 PM
:cicek:katılıyorum :offff:
merve_fulya
07-03-2007, 01:18 PM
bu konuda herkez üstüne düşen görevleri yapmalı bence
..........._yeliz
07-03-2007, 08:06 PM
Yapmalı ama bi tek biz mi veya tanıdıklarımız mı?Yapmayın arkadaşlar sokağa çıkıp insanları durdurup bu konu hakkında da bilinçlendirmeli!
kübra__merve
07-03-2007, 08:41 PM
Yapmalı ama bi tek biz mi veya tanıdıklarımız mı?Yapmayın arkadaşlar sokağa çıkıp insanları durdurup bu konu hakkında da bilinçlendirmeli!
oda yetmez bence dünya çapında bir şey başlatmalıyız...
..........._yeliz
07-04-2007, 01:02 AM
Ben Dünya çapında yaptım ve bilgi verdiklerimde aynısını yapıyolar :)
Bence Dünya çapında yapmaya siz başlayın :)
merve_fulya
07-04-2007, 07:50 PM
ya herkez herkesi bilinçlendirsin herkese anlatsın bildiği bilgileri
fenriz_werve
07-04-2007, 08:59 PM
Dünyanın sonu yakın...zaten birgün olacaktı...
eda_merve:)
07-04-2007, 09:44 PM
haklısınız arkadaşlar insanların bilinçlenmesi lazım.Çünkü sularımız gün geçtikçe azalıyor.Ama hala suyu boş yere tüketen insan sayısı o kadar fazla ki!!!sadece su kullanımı da değil temiz ve iyi bir çevre için etrafımızı da temiz tutmalıyız.İnsanlar daha bunun bilincinde değil.Ama biz bu insanları uyarmalıyız ben gecen sene liseyi bitirdim ve okuldayken çok şey yaptım bunun için bunu hepimiz yapmalıyız.insanları bilinçlendirmek bizlerin görevidir bence :)
enver_merve
07-06-2007, 09:30 AM
ya boşver ne kafana takıon bizde biraz olcaktı ben takviye ederim tabi ozmanakadar yaşarsak ;D :anne: ;D :koptum:
kübra__merve
07-06-2007, 11:26 AM
haklısınız arkadaşlar insanların bilinçlenmesi lazım.Çünkü sularımız gün geçtikçe azalıyor.Ama hala suyu boş yere tüketen insan sayısı o kadar fazla ki!!!sadece su kullanımı da değil temiz ve iyi bir çevre için etrafımızı da temiz tutmalıyız.İnsanlar daha bunun bilincinde değil.Ama biz bu insanları uyarmalıyız ben gecen sene liseyi bitirdim ve okuldayken çok şey yaptım bunun için bunu hepimiz yapmalıyız.insanları bilinçlendirmek bizlerin görevidir bence :)
haklısın eda_merve sana katılıyorum arkadaşlar bu konuda forumca birşeyler yapsak güzel olmaz mı bu olayı internet ortamınada taşırız..En azından enver_merve gibi bilinçsiz böyle durumlarda bile espiri yapabilen arkadaşlar internette çok onlarıda bilgilendirmiş oluruz..Eğer istiyorsanız ben istek şikayet bölümünden yada yöneticiye özel mesajla sorabilirim yorumlarınızı bekliyorum....
eda_merve:)
07-06-2007, 07:50 PM
tabi neden olmasın kübra_merve yapabiceğimiz birşeyler mutlaka vardır degil mi? bu kötü sonu değiştirmek için birşeyler yaparsak mükemmel olur :)
kübra__merve
07-06-2007, 09:11 PM
ya arkadaşlar o zaman ben yöneticinin okuması için istek ve şikayet bölümüne konu açıyorum ordan desteklerinizi bekliyorum... O0
vBulletin v3.8.0 Beta 3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.